Specificaties microfoonversterker
1 De geluidsbron is een gewone MD microfoon met een voor dit soort microfoons gebruikelijke uitgangsspanning en impedantie.
2 De uitgang van de voorversterker moet op een aux ingang van een gemiddelde audioversterker aangesloten worden. De ingangsspanning voor deze aux ingang ligt op het gebruikelijke niveau.
3 De frequentiekarakteristiek moet recht zijn tussen 20Hz - 20kHz (-3dB).
4 De versterker moet voedingsspanningen aankunnen van 10 - 15V DC. De eigenschappen van de versterker mogen niet afhankelijk zijn van deze voedingsspanning. Bij het verkeerd om aansluiten van de voedingsspanning, hoeft de versterker het niet meer te doen, maar hij moet niet kapot gaan.
5 Het schema en het printontwerp moet m.b.v. Ultimate gemaakt worden.
6 De voorversterker moet op een print van 2" x 2" gebouwd worden. Op de 4 hoeken moeten gaten worden aangebracht voor de bevestiging.
7 De in- en uitgangsaansluitingen moeten aan tegenover elkaar staande zijden worden geplaatst. Het massa spoor moet niet onnodig lang gemaakt worden.
8 Aan het gebouwde product moeten d.m.v. metingen een aantal eigenschappen worden bepaald. Deze eigenschappen zijn in dit thema spanningsversterking, frequentiekarakteristiek en in- en uitgangsimpedantie.